Duurzaamheid

Visie Sacksea 

Volgens de visie van Sacksea kan en moet het percentage gerecyclede plastics omhoog en levert dan ook graag haar bijdrage aan het opruimen & hergebruiken van plastic afval in haar nieuwe design producten. Sacksea richt zich op grondstoffen verkregen vanuit ‘clean up’ initiatieven en geeft waarde aan oude plastics ‘cycle up’ door ze te verwerken in onze nieuwe producten ‘bag up’. 

Reduceer & recycle plastics 

Sacksea maakt gebruik van innovatieve materialen die onze kostbare planeet minder belasten. Neem onze innovatieve stoffen van Waste2Wear, gemaakt van gerecyclede PET flessen.

Daarnaast hebben we de keten van gerecycled EPS (piepschuim) zelf in beheer. Door verpakkingsmateriaal te shredderen wordt het materiaal vermalen tot op het niveau van de oorspronkelijke EPS-parels. Deze worden vervolgens gebruikt voor de vulling van onze Sacksea Eco Chairs en Eco Poufs. 

Transparantie in productieproces

We zijn trots op de handgemaakte Nederlands producten. Doordat we in Nederland (Twente) op bestelling produceren, houden we zicht op het productieproces, kunnen we dagelijks werken aan het reduceren van verspilling en kunnen we instaan voor onze duurzame kwaliteitsproducten.